|
|
2013-07-06 20:05.44 pawelo222 | Kiedy tak w lipcu zbieracie wiśnie i porzeczkę czarną? pozdrawiam
|
2013-06-17 20:46.29 iga moc.liamg<AT<98p.agi | Czesc:)
Mam pytanie: Skąd wiecie, ile pocent ma nalewka? Ja spotkałam się tylko z takim alkoholomierzem, który nie działa przy alkoholach z cukrem, a przeciez owoce zasypujemy cukrem... Pozdrawiam, Iga |
2013-06-03 16:30.30 Piotr | To mój pierwszy rok nalewek które będę robił według waszych przepisów. Zrobiłem listówkę z czarnej porzeczki (1,5litra), dziś dolewam spirytus do rabarberu (będzie ok.1 litr).Czekam za świeżymi owocami i pędzimy ...pędzimy.....nalewki :)Pozdr. Piotr z Kaszub::))))))
|
2013-06-03 10:11.38 Grazyna ku.oc.oohay>retfarwanyzarg | Witajcie, jestescie fantastyczna rodzinka.
Szperam po internecine od kilku dnia cos na temat nalewek I takim to sposobem znalazlam sie na Waszej stronce, super! Kolo mojego domu rosnie dosc pokazne drzewo morwowe I nikt nie zbiera owocow, czasami sasiedzi podchodza I jedza na swiezo. Postanowilam ustalic co to za owoce, bo wczesniej nie mialam pojecia o morwie, nigdy nie jadlam.... I po rozmowie z moja mama okazalo sie , ze to morwa I mozna cos ciekawego z owocami zrobic.Podobnie jak I Wy lubie degustacje ciekawych nalewek. Bardzo prosze o dodanie mnie do swoich znajomych. Mieszkam w Hiszpanii to moze wybierzecie sie do nas na urlop? Piekne miejsce-IZNAJAR- juz Was zapraszamy!!! Pozdrawiamy serdecznie cala rodzinke jestem rowniez na Skypie grazyna.wrafter1 |
2013-05-31 9:14.43 pawelo | Witam, właśnie zaczynam rozkręcać mą przygodę z nalewkami i zastanawia mnie fakt czy owoce można trzymać w alkoholu bez ich wyjmowania czy trzeba je zlać po np. po trzech miesiącach?
Pozdrawiam i życzę owocnych sukcesów! |
2013-05-22 22:38.01 Arek | Właśnie zrobiłem listkówkę według Waszego przepisu. Chce ją wykorzystać do zrobienia sromodinówki. Od dłuższego czasu wyrabiam nalewkę z aroni. Ciągle doskonalę przepis i technologię i tak jak Wy więcej rozdaję znajomym niż samemu degustuję
Pozdrawiam Arek z Kaszub. |
2013-05-14 9:35.40 Agusia Kulusia lp.nelt<AT<575002aga | Witam ,
już dawno temu zostałam Waszą fanką nalewkową i to pod wpływem czytania i oglądania przepisów powstała moja pierwsza nalewka . Ale już jakiś czas nie ma wpisów - co z Wami ?:( Pozdrawiam gorąco Agnieszka z Bielska - Białej :) |
2012-12-16 1:24.15 bartnik lp.teno<AT<kintrab | WITAM WAS GORĄCO, bardzo mi się podoba Wasze zaangażowanie i z jakim entuzjazmem oddajecie wolny czas w jak-że ciekawe i pełne smaków hobby, które wcale też i tanie nie jest!(mało jest osób które coś robią :) ). ps. ja dopiero zaczynam przygodę i wiem dobrze ile to trzeba wkładu i czasu poświecić, natomiast osoba poczęstowana, wydaje się że nie potrafi docenić tego co próbowała przed chwilą.
najlepsze na wygląd to te z kolorem czerwonym! mam rabarbar w ogrodzie (wiadomo latem), dajcie przepis jeśli można. zaciekawiło mnie bardzo ta listków-ka (mam kilka krzaków czarnej pożyczki) - na co ona jest dobra, no wiecie (na lepszy rozum ? ) pozdrawiam. |
2012-11-10 22:28.45 Robert lp.zczsogdyb.nec<AT<ikcinjeh.trebor | Witam Was serdecznie, bardzo mi się podoba Wasza strona i wszystko co wspólnie robicie!!! Chciałem zapytać o moc nalewek, jaka powinna być? Moje wychodzą ok. 30% (25-36) czy nie za słabe, może powinny mieć powyżej 40% (do 48)?
pozdrawiam |
Trudno tutaj coś doradzić gdyż moc nalewki bardzo zależy od osobistych preferencji. Moim zdaniem moc nalewki nie powinna być większa niż moc czystej wódki czyli 40%. W praktyce, my staramy się aby końcowa moc była w zakresie od 35 do 40%.
|
2012-11-08 20:50.21 | Witam, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz i za poświęcony mi czas... cóż procenty i ułamki wystarczyło sobie przypomnieć ale starość nie radość:)jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego- pozdrawiam.
|