logo

Księga gości

Jako nowoczesna rodzina, chcemy dać Państwu możliwość pozostania w kontakcie z nami. Zapraszamy do podzielenia się opinią na temat naszej strony i na tematy poruszane na tych stronach.

Nazwisko/ksywka:
E-Mail:
Strona www:
Komentarz:

1 2  3 4 5 6 7 8 
11)
2014-03-06 14:51.57
Andrzej

Wspaniała strona- można wiele się nauczyć -albo tylko poczytać -Mam pytanie Sok z rokitnika- z jakimi sokami owocowymi można go łączyć -aby był słodszy - cukier tak ale - ja wolał bym dodać jakieś owoce - słodkie

12)
2013-12-04 11:26.29
Mateo
lp.2o<AT<02oenna
Witajcie, wszystkiego dobrego dla Waszej rodziny i życzę dalszego rozwoju :)

13)
2013-10-10 9:35.16
Ewa
lp.pw<AT<1awe0791
Witam właśnie zaczynam swoja zabawę z nalewkami jestem pod wrażeniem waszej produkcji ja bardzo chciała bym zrobic cytrynówke czy wasza nalewka aptekarska to cytrynówka .
bardzo prosze o pomoc kilka waznych wskazówek pozdrawiam Ewa

14)
2013-09-22 15:17.32
ludka
lp.teno<AT<aksweibelog.akiwdul
Zaczełam od szukania przepisu na nalewkę z białych winogron,które w tym roku szczególnie obrodziły i o dziwo nie zaatakował ich żaden grzyb-napewno Wasz przepis wykorzystam,ale nie o tym chciałam napisać - ciekawość wzięła górę nad przepisami - szczególowo przeczytałam Waszą stronę i naprawdę jestem pod dużym wrażeniem.
Pozdrawiam serdecznie i myślę ,że Wasza pasja do tego co robicie nie przejdzie-nawet Wam tego apetytu na życie zazdroszczę.

15)
2013-09-19 19:27.17
Michal Ciccarone
moc.liamtoh<AT<osoglup2m
Dziś miałem złe doświadczenia z prawie spełnienia jednego ze swoich kolegów. On jest straszny kierowca! On nie używa sygnałów gdy zmiany na moim pasie lub narożniki zwrotnych! I prawie uderzył w jego samochód, bo szybko przyszedł przede mną. On jest łysy.Numer wozu CZN97RU! Cieszę się, że Twoja nazwa firmy była na nim!

On spowodować wypadek!

16)
2013-09-11 18:41.10
beata
lp.2o<AT<wwaeb
Witam! ! Jestem pod wielkim wrażeniem. Po raz pierwszy robie nalewke dereniowa. po zalaniu spirytusem jest dosc gesta. czy mozna jakos rozcienczyc nie tracąc mocy?


Najprośœciej jak się da czyli dolać jeszcze raz tyle samo spirytusu i wody (lub np. połowę).

17)
2013-08-15 17:37.39
ULKA
lp.atezag<AT<lib.aluzsru
Ja obecnie zlewam z orzecha syrop. Macie fajny przepis kolejno co po czym się dodaje. tzw. ORZECHÓWKA.
Ja mam jedną syrop z cukrem do rozcienczenia a 2- gotową. ALE TO SIEKIERA.;) JA TEŻ nie pijam, tylko robię.
Raczej pierwszy rok zaczełam cokolowiek robić.
pozdrawwiam

18)
2013-08-15 17:31.56
Ulka
lp.atezag<AT<lib.aluzsru
Cześć, szukałam dzisiaj przepisu na malinówkę i otóż znalazłam was;) a tu aż tyle słoików. Myślę, że skoro tyle ich robicie to wiecie co i jak. Czytam i czytam i ażjestem, w szoku. KIEDY WY MACIE NA TO CZAS? HM?

Poza tym pytanie. Jak to jest z tą malinówką. Pierwsze zasypujemy cukrem, czy musi być alkohol pierwszy. Nie mam akurat teraz % i kurczę. Mam maliny i zasypałam cukrem. 2 k 1 kg cukru i co teraz. HELP?
POZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH.

My zalewamy spirytusem zaraz po rozpuszczeniu cukru (czyli praktycznie na drugi dzień).
Nie robiliśmy jeszcze nalewki na sfermentowanych malinach ale jeśli uzyskany sok nie ma posmaku octowego to spokojnie można zalać spirytusem.
Nalewka powinna być równie dobra jak wersja bez fermentacji.

19)
2013-07-12 22:27.58
Sława

Witam tak jak mówiłam na pewno wrócę na Państwa stronę, wiele się nauczyłam z Waszego dziennika nalewek nie ukrywam skorzystałam z Państwa przepisów:)dziękuję dalej jestem pod wrażeniem-piękne zdjęcia-gratuluję.
Życzę wszystkiego dobrego serdecznie pozdrawiam.

Grudziądz się kłania-Sława

20)
2013-07-08 14:04.40
Marcin B
lp.pw<AT<kibmobnicram
Pytanie po co dodaje sie do wisniowki smietane czy bedzie ona o bialym zabarwieniu

Po zlaniu i filtrowaniu cząstki białka ze śmietany zostają na filtrze a kolor jest "wiśniowy", troszkę jaśniejszy od wiśniówki bez śmietany.
Natomiast nalewka zyskuje dodatkowy "aksamitny", trudny do opisania posmak który wzbogaca nalewkę i trochę odróżnia ją od zwykłej wiśniówki którą znają wszyscy.
Po za tym podczas picia wszyscy doszukują się tej śmietany w kieliszku więc jest temat do rozmowy :)

1 2  3 4 5 6 7 8